Ons verhaal

Enso is Japans voor ‘cirkel’ en staat symbool voor het leven zoals het echt is: nooit af, vaak onvolmaakt en vol inzichten die je telkens een stap verder brengen. Een beetje zoals het leven van Melissa De Cremer, stresscoach en oprichtster van Enso Coaching.

melissa de cremer - Enso coach

Melissa De Cremer

Stresscoach

Als jonge twintiger had Melissa een perfect parcours afgelegd. Ze had de studies gedaan die van haar verwacht werden, en belandde vervolgens in de job die daar naadloos bij aansloot. In no time had ze een hoge functie als projectontwikkelaar in de vastgoedsector.

Wat kon ze zich nog meer wensen? Veel, zo blijkt.
Tussen al het werken en voldoen-aan-standaarden-van-anderen door, was ze zichzelf uit het oog verloren. Haar leven voelde onvervuld aan, er ontbrak iets… Haar eigenheid en zelfontplooiing kwamen te weinig aan bod. Ook professioneel voelde ze zich niet voldaan.
Ze schreef zich in voor een aantal cursussen in de hoop er zo achter te komen wat haar echt blij maakte, maar tevergeefs. Ze bleef telkens achter met een knagend gevoel dat ze nog steeds niet haar pad gevonden had. Rond haar 30e verjaardag stapelde de ene stressvolle situatie na de andere zich op. Fysiek en mentaal was ze helemaal uitgeteld.

Krampachtig een leven proberen leiden dat niet voor haar bestemd was, had zich gewreekt. Er moest verandering komen, en snel. Ze nam het heft in eigen handen en ging op zoek naar oplossingen. Vanuit een drive om zichzelf aan te pakken, rolde ze van de ene opleiding in de andere. Zo ontdekte ze gaandeweg waar haar echte passie lag. Connectie, andere mensen helpen door hen haar eigen verworven inzichten door te geven. Een nieuwe coach was geboren.

Sindsdien is Melissa werkzaam als stresscoach en heeft ze met Enso Coaching een aantal coaches rond zich verzameld. Zo creëerde ze een breder platform om individuen, koppels of bedrijven een coaching programma op maat te kunnen aanbieden.