ensocoaching - rainpharma

Nieuw bij Enso Coaching: RAINPHARMA

Blog by Melissa | 

26 november 2019

Een holistische levensstijl start in de badkamer. Maak kennis met RainPharma, eerlijke, plantaardige no-nonsenseproducten voor huid en haar.

Body. Mind. Soul. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alles wat je doet, voelt, eet, zegt en denkt heeft een impact op jouw gehele (wel)zijn. Diep vanbinnen wist je dit al. Is het niet? En toch lijkt het geen gemakkelijke opdracht om het roer om te gooien. Om komaf te maken met ingesleten patronen, negatieve gedachtes over jezelf, ongezonde leefgewoontes of dieper liggende emotionele blokkades. Te moeilijk? Geen tijd? Het kost je vast geen moeite om nog enkele andere excuses uit de mouw te schudden. Geen verwijt hoor. Ik worstel vaak zelf met de rollercoaster van het leven. Let’s face it, we zijn niet perfect. Gelukkig maar. Het gaat erom dat je met kleine stapjes langzaam je leven verder in balans brengt. Dat kan door meer te gaan bewegen én evenwichtiger te gaan koken én tijd te nemen voor reflectie én… Het is een én-énlijstje dat alsmaar langer wordt, een cirkel die nooit echt rond is. Daar draait het nu net om bij Enso Coaching. Speuren naar manieren om bewuster te gaan leven, elke dag opnieuw.

Zo ben ik beginnen nadenken over wat we dagelijks allemaal innemen, niet enkel via onze slokdarm, maar ook via onze huid. We leven in een maatschappij waar iedereen plots een gevoelige huid heeft, net omdat we er op overdreven wijze zorg voor willen dragen. Chemische peelings, twintig verschillende serums,… Heel veel cosmeticaproducten zijn te synthetisch, en dus te agressief voor onze huid. We schrobben en smeren een eind weg maar beseffen niet dat we onze huid meer kwaad dan goed doen. Een lange zoektocht doorheen de complexe wereld van ‘natuurlijke’ producten bracht me uiteindelijk tot aan de voordeur van RainPharma, een ingenieus huid verzorgingssysteem voor het gelaat en een uitgebreide lijn verwen-producten voor het lichaam. De perfecte match voor de andere partners en projecten binnen de Enso Coaching-cirkel.

Uiterlijke schoonheid. Oppervlakkig gezien is dit niet zo belangrijk, maar toch… hoe jij in je vel zit en hoe dat velletje eruit ziet, heeft wel degelijk invloed op ons humeur. Je weet hoe je huid gloeit als je verliefd bent, of de manier waarop je huid dof wordt als het leven je even tegenzit. Specialisten gaan zich dan focussen op de wetenschap achter de verschillende huidtypes. Interessant, maar ik bekijk het liever op een holistische wijze…

 

Heel jouw huid van binnenuit…
Het probleem ligt meestal niet aan de oppervlakte. Huidproblemen ontstaan vaak (bijna altijd) in de darmen, door een verkeerd voedingspatroon of voeding die simpelweg niet geschikt is voor jouw lichaam. De darmen raken ontregeld en er kunnen ontstekingsreactie’s in het lichaam en dus ook in de huid ontstaan. Door jouw voedingspatroon onder de loep te nemen en te corrigeren daar waar nodig, creëren we opnieuw een gezond huidbeeld.

 

…met een beetje hulp van buitenaf
Bij een goed huidverbeterplan hoort het opruimen van je badkamerkastje. Controleer de verpakkingen van je huidige verzorgingsproducten en vervang flesjes, potjes en flacons die minerale oliën, parabenen, sulfaten, siliconen of andere troep bevatten. Ga voor 100% natuurlijk. Het RainPharma-gamma is daar een goed voorbeeld van. Geen hocus pocus, maar op en top Belgische nuchterheid. RainPharma wil zich helemaal niet profileren als hét cosmeticamerk. Integendeel. Ze zien hun (h)eerlijke producten als een klein stukje in het totaalplaatje. Want voeding blijft belangrijk. Ook meditatie kan je een hoop stress en dus puistjes of andere onzuiverheden besparen. Maar de brede waaier aan geuren geven je alvast een liefdevol duwtje in de juiste richting.

 

Ook klaar om het holisme te omarmen en te integreren in je dagelijkse leven? Start in je badkamer. Niet omdat het moet, maar uit liefde voor jezelf. Kom op 15 november 2019 tussen 10 en 22 uur naar de Enso Pop-Up Store (Leopoldlaan 47, 9300 Aalst) en krijg tot 20% op het hele RainPharma-gamma, plus een uniek geschenk.