Herbronnen in Italië

Datum: 23/05/2020
Plaats: Italië
Duurtijd: 7 dagen
Renew in Italy - featered - ensocoaching

Gewicht verliezen met Melissa

HET DOEL

Als experts op vlak van stress en gewichtsverlies willen Melissa en haar team jou een boost geven op het Toscaanse platteland.
De 3 pijlers van deze retreat zijn BODY, MIND en FOOD. Ze komen één voor één aan bod tijdens deze cursus. Wat als je 7 dagen de tijd kreeg om je eigen spieren uit hun winterslaap te schudden, jezelf toe te laten om door een persoonlijke coach op sleeptouw te worden genomen, uit je comfortzone te stappen, te genieten van gezond eten, te breken met de rollercoaster van het leven en vergeten energiebronnen te herontdekken? We bieden je een eerste stap naar afvallen, een kickstart om je vitaal en energiek te voelen. Met als resultaat dat je tijdens deze retreat tot één kledingmaat kunt verliezen.

BODY: Activiteiten en lichaamsbeweging vormen dé kern van deze 7 dagen, en je leert manieren om je hoofd leeg te maken en bewuster te gaan leven. Onze gezonde gerechten, die je soms zelf helpt bereiden met producten die op de boerderij zijn gekweekt, zullen je lichaam en ziel voeden.

MIND: We zorgen voor het lichaam door middel van oefening en gezond eten, maar we doen ook verschillende mentale oefeningen. Hiermee willen we je bewustmaken van het ‘waarom’ en je zo aanmoedigen om met plezier een gezonde levensstijl te gaan leiden, zonder dat je het gevoel krijgt dat je oude gewoontes moet opgeven. We helpen en stimuleren je om contact te leggen met de andere deelnemers, en om dankbaar te zijn voor de vriendschap.

FOOD: De maaltijden werden met zorg geselecteerd om uw lichaam optimaal te voeden en vitaliteit te genereren. We kozen er bewust voor om enkel vegetarische, lactosevrije en glutenvrije gerechten te bereiden. Melissa brengt de deelnemers essentiële keukenvaardigheden bij, die ze thuis verder kunnen blijven gebruiken.

 


 

PROGRAMMA

Dag 1
Aankomst in Villa Montecastello. Afspraak op de luchthaven of in het centrum van Firenze tussen 13 en 15 uur. Bij aankomst in de villa is er tijd om even te ontspannen en zich op te frissen. Rondleiding op het landgoed en doorheen de moestuinen en ontmoeting met de dieren die er leven. Korte avondsessie om kennis te maken met alle deelnemers.

 • Welkomstdiner in Villa Montecastello.

 

Dag 2
Rehydratatie met een glas citroenwater, gevolgd door een ochtendwork-out, weging en fysieke fitheidstest, aangepast aan jouw persoonlijk niveau.

 • Ontbijt
  Overzicht van de week. Verwachtingen benoemen, gevolgd door een groepsspel.
 • Lunch
  Individueel wandelen, gevolgd door een korte avondwork-out.
 • Gezond diner in Villa Montecastello

 

Dag 3
Rehydratatie met een glas citroenwater, gevolgd door een ochtendwork-out.

 • Ontbijt
  Coaching over de wandeling, introductie tot de theorie van Franssen.
 • Lunch
  Kookles ‘gezond eten’ met producten van de boerderij.
 • Gezond diner in Villa Montecastello
  Kampvuur met verhaal voor het slapengaan.

 

Dag 4
Rehydratatie met een glas citroenwater, gevolgd door een ochtendwork-out.

 • Ontbijt
  1-op-1 coaching met zowel mentale als persoonlijke work-out.
 • Lunch
  Vrije tijd, vervolg 1-op-1 coaching
  Yogawork-out
 • Gezond diner in Villa Montecastello
  Kampvuur met muziek

 

Dag 5
Rehydratatie met een glas citroenwater, gevolgd door een ochtendwork-out.

 • Ontbijt
  Smoothie en sapjesworkshop
 • Lunch
  Wandelen – coaching (indien mogelijk op blote voeten)
 • Gezond diner in Villa Montecastello
  Yoga

 

Dag 6
Rehydratatie met een glas citroenwater, gevolgd door een ochtendwork-out.

 • Ontbijt
  Picknick klaarmaken voor de wandeling
  Vrije tijd, coaching: communicatievaardigheden
  Work-out
 • Gezond diner in Villa Montecastello

 

Dag 7
Rehydratatie met een glas citroenwater, gevolgd door yoga of pilates

 • Ontbijt
  Kunsttherapie
 • Lunch
  Vrije tijd, work-out
 • Afscheidsdiner in Villa Montecastello

 

Dag 8
Rehydratatie met een glas citroenwater, gevolgd door een korte ochtendwork-out, weging en nieuwe fysieke fitheidstest.

 • Ontbijt
  Vertrek naar de luchthaven

 


 

DETAILS

De locatie:
Montecastelli ligt op een heuveltop in het natuurreservaat Montagnola. Gelegen tussen Firenze en Siena, met een prachtig 360 gradenuitzicht over het Toscaanse platteland.
Montecastelli was ooit een fort dat de stad Siena moest beschermen, met wortels die zelfs teruggaan tot in de tijd van de Etrusken. Rijk aan geschiedenis en een geweldige architectuur, ingericht met het comfort van vandaag, zonder daarbij haar oorsprong kwijt te spelen.

 

De villa:
De villa dateert uit het jaar 1000 en biedt comfortabele gastvrijheid aan maximaal 18 gasten. In onze tv-vrije omgeving kunnen de vogels praten en jij ontspannen.

 

Uw gastheer:
Jens Schmidt, maestro frantoiano (meester olijfoliemaker) neemt zijn taak om je te verwelkomen ter harte en staat ten dienste van jouw welzijn. Dat doet hij met heerlijk eten bereid met producten die op de boerderij zijn gekweekt.

 

De boerderij:
Montecastelli is een biologische, gecertificeerde olijfolieboerderij met een eigen molen op het landgoed. Niet alleen wordt hier heerlijke olijfolie geproduceerd, maar een grote tuin zorgt bovendien voor een oogst van seizoensgebonden groenten. Ook worden er ter plaatse tal van geneeskrachtige kruiden en extracten geproduceerd.
De boerderij herbergt veel verschillende diersoorten. Deze zorgen niet alleen voor heerlijke verse eitjes, maar ook voor prima gevogelte- en varkensvlees. Door de verschillende oogsten worden de bijen het hele jaar door bezig gehouden. De boerderij is GMO, antibioticum- en hormoonvrij, gebruikt geen chloor (behalve in het zwembad), wel hernieuwbare energiebronnen en heeft een uitgebreid recyclingsysteem.

 

Het eten:
Het eten dat geserveerd wordt in Villa Montecastello luistert naar het motto ‘je bent wat je eet’!
Voedsel dat niet alleen een behoefte bevredigt, of je een verzadigd gevoel geeft, maar voedsel waarmee je jezelf kan genezen en dat je sterker maakt! Met dit inzicht serveert de boerderij niet alleen voedsel dat op het landgoed is gekweekt, ze gingen in de loop der jaren op zoek naar ingrediënten bij gelijkgestemde boeren uit andere delen van Italië, zoals pistachenoten, bonen, bloem en nog veel meer.

 

De omgeving:
Middenin een natuurreservaat geniet je van de zon, maan, sterren, wilde dieren, prachtige uitzichten, … Het landgoed is ook het vertrekpunt van jouw wandelingen.

 


 

PRIJZEN

Leccino Luxury Apartment:
€5100 per persoon voor twee personen, € 5695 voor één persoon – Een luxe appartement voorzien van een slaapkamer met kingsize bed, een woonkamer met toegang tot een eigen outdoorzitruimte, een keuken en een eethoek, een open haard en een extra grote privé badkamer.

 

Frantoio Luxury Suite:
€4600 per persoon voor twee personen, € 4995 voor één persoon – De meest romantische kamer, prachtig ingericht met een kingsize hemelbed, voorzien van een eigen badkamer met een retrobad op klauwvoetjes.

 

Pendolino Studio:
€4260 per persoon voor twee personen, € 4460 per persoon voor één persoon – Een charmante studio met queensize bed, privébadkamer, kitchenette en eettafel.

 

Foresteria Bedroom:
€3700 per persoon voor twee personen, € 4150 per persoon voor één persoon – Een mooie grote slaapkamer met een kingsize bed of twee éénpersoonsbedden, een privé badkamer en een eigen ingang.

 

Moraiolo Bedrooms #1 & #2:
€3600 per persoon voor twee personen, € 3995 per persoon voor één persoon – Gezellige en mooie kamers met eigen badkamer op de gang, op amper een paar stappen van de kamer. Slaapkamer #1 heeft de optie voor een king-size bed of twee aparte bedden. Slaapkamer #2 heeft een queen-size bed.

 

Frantoio Bedrooms #1 & #2:
€4500 per persoon voor twee personen, € 4800 per persoon voor één persoon – Deze goed ingerichte en ruime slaapkamers delen een extra grote badkamer met aparte ruimte voor douche en toilet, voor extra privacy. Slaapkamer #1 heeft een queen-size bed en slaapkamer #2 biedt de optie van een king-size bed of twee éénpersoonsbedden.

 

Gallerij